Zpracovatelé ovoce, zeleniny a příbuzných produktů zpracovávají nebo konzervují ovoce, ořechy a příbuzné potraviny různými způsoby, včetně vaření, sušení, solení, lisování šťáv a olejů.
Vaše vzdělání:
Poloprovozní
Zkontrolujte si svůj plat
- Platové rozpětí většiny pracovníků v Konzerváři ovoce, zeleniny a příbuzných produktů - z 33 020 Kč na 52 005 Kč za hodinu - 2025.
- Konzerváři ovoce, zeleniny a příbuzných produktů vydělává na začátku pracovního poměru obvykle 33 020 Kč až 45 884 Kč hrubého měsíčně.
- Po pěti letech práce je to mezi 36 090 Kč a 52 483 Kč měsíčně za 40hodinový pracovní týden.
PlatoMetr
Pracovní úkoly
- Lisování šťáv z různých druhů ovoce
- Lisování oleje z olejnatých semen, ořechů a ovoce
- Vaření, solení nebo sušení ovoce, zeleniny a podobných potravin
- Míchání a přidávání přísad, jako je pektin, cukr, koření a ocet, které pomáhají konzervovat a zlepšují strukturu, vzhled a chuť
- Plnění konzervovaných potravin do sterilních sklenic, lahví a jiných obalů