Konzerváři ovoce, zeleniny a příbuzných produktů

Zpracovatelé ovoce, zeleniny a příbuzných produktů zpracovávají nebo konzervují ovoce, ořechy a příbuzné potraviny různými způsoby, včetně vaření, sušení, solení, lisování šťáv a olejů.

Vaše vzdělání: Poloprovozní

Zkontrolujte si svůj plat

  • Platové rozpětí většiny pracovníků v Konzerváři ovoce, zeleniny a příbuzných produktů - z 33 020 Kč na 52 005 Kč za hodinu - 2025.
  • Konzerváři ovoce, zeleniny a příbuzných produktů vydělává na začátku pracovního poměru obvykle 33 020 Kč až 45 884 Kč hrubého měsíčně.
  • Po pěti letech práce je to mezi 36 090 Kč a 52 483 Kč měsíčně za 40hodinový pracovní týden.

Pracovní úkoly

  • Lisování šťáv z různých druhů ovoce
  • Lisování oleje z olejnatých semen, ořechů a ovoce
  • Vaření, solení nebo sušení ovoce, zeleniny a podobných potravin
  • Míchání a přidávání přísad, jako je pektin, cukr, koření a ocet, které pomáhají konzervovat a zlepšují strukturu, vzhled a chuť
  • Plnění konzervovaných potravin do sterilních sklenic, lahví a jiných obalů
Loading...