Šéfkuchaři a šéfcukráři navrhují jídelní lístky, vytvářejí pokrmy a dohlíží na plánování, organizaci, přípravu a vaření pokrmů v hotelích, restauracích a jiných stravovacích zařízeních, na palubách lodí, v osobních vlacích a v soukromých domácnostech.
Vaše vzdělání:
Pokročilý
Zkontrolujte si svůj plat
- Většina pracovníků, kteří pracují jako Šéfkuchaři a šéfcukráři , má v roce 2024 plat 16 768 Kč až 28 391 Kč měsíčně.
- Měsíční mzda pracovníků, kteří pracují jako Šéfkuchaři a šéfcukráři na nejnižší úrovni, je od 16 768 Kč do 26 957 Kč.
- Po získání 5 let zkušeností bude příjem od 19 186 Kč do 30 855 Kč měsíčně.
PlatoMetr
Pracovní úkoly
- Plánování a vytváření receptů a jídelních lístků, odhady nákladů na potraviny a práci, objednávání zásob potravin
- Monitorování kvality pokrmů ve všech fázích přípravy a servírování
- Vedení diskusí o přípravě pokrmů s řídícími pracovníky, dietetiky, zaměstnanci kuchyně a obsluhujícím personálem
- Koordinování práce a dohled nad prací kuchařů a dalších pracovníků připravujících pokrmy
- Provádění kontroly dodávek, zařízení a pracovišť s cílem zajistit soulad s přijatými standardy
- Určování způsobu servírování pokrmů a tvorba ozdobných jídel
- Instruování kuchařů a dalších pracovníků v oblasti přípravy, vaření, zdobení a servírování pokrmů
- Účast na přijímání pracovníků do kuchyně a monitorování jejich výkonu
- Příprava koření, kuchařských specialit a složitých pokrmů
- Vysvětlování a prosazování hygienických nařízení a předpisů v oblasti bezpečnosti potravin