Šéfkuchaři a šéfcukráři

Šéfkuchaři a šéfcukráři navrhují jídelní lístky, vytvářejí pokrmy a dohlíží na plánování, organizaci, přípravu a vaření pokrmů v hotelích, restauracích a jiných stravovacích zařízeních, na palubách lodí, v osobních vlacích a v soukromých domácnostech.

Vaše vzdělání: Pokročilý

Zkontrolujte si svůj plat

  • Většina pracovníků, kteří pracují jako Šéfkuchaři a šéfcukráři , má v roce 2024 plat 16 768 Kč až 28 391 Kč měsíčně.
  • Měsíční mzda pracovníků, kteří pracují jako Šéfkuchaři a šéfcukráři na nejnižší úrovni, je od 16 768 Kč do 26 957 Kč.
  • Po získání 5 let zkušeností bude příjem od 19 186 Kč do 30 855 Kč měsíčně.

PlatoMetr

Pracovní úkoly

  • Plánování a vytváření receptů a jídelních lístků, odhady nákladů na potraviny a práci, objednávání zásob potravin
  • Monitorování kvality pokrmů ve všech fázích přípravy a servírování
  • Vedení diskusí o přípravě pokrmů s řídícími pracovníky, dietetiky, zaměstnanci kuchyně a obsluhujícím personálem
  • Koordinování práce a dohled nad prací kuchařů a dalších pracovníků připravujících pokrmy
  • Provádění kontroly dodávek, zařízení a pracovišť s cílem zajistit soulad s přijatými standardy
  • Určování způsobu servírování pokrmů a tvorba ozdobných jídel
  • Instruování kuchařů a dalších pracovníků v oblasti přípravy, vaření, zdobení a servírování pokrmů
  • Účast na přijímání pracovníků do kuchyně a monitorování jejich výkonu
  • Příprava koření, kuchařských specialit a složitých pokrmů
  • Vysvětlování a prosazování hygienických nařízení a předpisů v oblasti bezpečnosti potravin

Vyplňte dotazník

Loading...