Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři plánují, organizují, připravují a vaří pokrmy, podle receptů nebo pod dohledem šéfkuchařů, v hotelích, restauracích a jiných stravovacích zařízeních, dále na palubách lodí, v osobních vlacích a v soukromých domácnostech.
Vaše vzdělání:
Poloprovozní
Zkontrolujte si svůj plat
- Platové rozpětí většiny pracovníků v Kuchaři (kromě šéfkuchařů) - z 26 605 Kč na 40 295 Kč za hodinu - 2025.
- Kuchaři (kromě šéfkuchařů) vydělává na začátku pracovního poměru obvykle 26 605 Kč až 36 850 Kč hrubého měsíčně.
- Po pěti letech práce je to mezi 28 278 Kč a 40 179 Kč měsíčně za 40hodinový pracovní týden.
PlatoMetr
- Jiný kuchař(ka)
- Kuchař amerického jídla
- Kuchař indického jídla
- Kuchař indonéskéh jídla
- Kuchař(ka) japonského jídla
- Kuchař(ka) v restauraci
- Kuchař(ka) čínského jídla
- Lodní kuchař(ka)
- Pracovník(-ice) přípravy jídla
- Vedoucí obsluhujícího personálu nebo personálu připravující pokrmy
- Vedoucí pobočky rychlého občerstvení
- Vedoucí pracovníků obsluhy a výdeje jídel
- Závodní kuchař(ka)
Pracovní úkoly
- Plánování jídel, příprava a vaření potravin
- Plánování a koordinace práce a dohled nad prací pomocníků v kuchyni
- Kontrola kvality potravin
- Vážení, měření a míchání ingrediencí podle receptů a vlastního úsudku
- Regulování teploty trub, grilů, roštů a jiného kuchyňského vybavení, kontrola a čištění servírovacích prostor a kuchyňských a podobných zařízení s cílem zajistit bezpečné a hygienické zacházení s potravinami
- Obsluha velkokapacitních kuchyňských zařízení, jako jsou grily, fritézy nebo rošty